Nyuddannede i transport og logistik hurtigst i job

14. maj 2024
Undersoge_fra_Danmarks_Statistik

En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at transport- og logistikbranchen spiller en afgørende rolle i beskæftigelsesmulighederne for erhvervsuddannede.

Danmarks Statistik offentliggjorde allerede i januar nogle spændende data, som fremhæver, hvor stor en betydning erhvervsuddannelserne har - især inden for transport og logistik. 

Undersøgelsen fortæller bl.a. om en beskæftigelsesrate på 86%. 
Det betyder, at 86% af alle dem, der blev færdige med en uddannelse inden for transport og logistik i 2019, var i job senest 9 måneder efter. Det tyder på en hurtigere adgang til arbejdsmarkedet, og at personer, der tager en erhvervsuddannelse, hurtigere kommer i beskæftigelse sammenlignet med dem, der færdiggør fx en videregående uddannelse.

Det er særligt inden for fag som kranfører, godschauffør og ambulanceredder, at jobmulighederne er gode. Dog følger mekanikerne lige i hælene. Her var 81% i arbejde 9 måneder efter afsluttet uddannelse. Og næsten det samme gælder for dem, der blev uddannet inden for strøm og elektronik.

Og dykker vi en smule dybere og kigger på alderen, kan vi se, at 66% af alle, der fuldførte en erhvervsuddannelse i 2022 var under 30 år, 19% var mellem 30-39 år og 15% var 40 år eller derover. 
Og særligt de ældste dimittender har uddannelser inden for bl.a. transport.

Hos AMU Danmark er vi stolte af, at vores partnerskoler tilbyder uddannelser, der både imødekommer markedets krav og sikrer eleverne fremragende jobmuligheder.

Læs hele undersøgelsen her.